• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Welke bandenmaat heb ik?

Je bent op zoek naar nieuwe banden, maar weet niet precies welke bandenmaat je auto heeft. Of wat al die cijfers op de band betekenen. Op deze pagina leggen we dat allemaal uit.

Nieuwe banden kopen?

Vind je bandenmaat

De maten van een autoband zijn altijd op de zijkant van de band zelf te vinden. Bekijk dus één van je huidige autobanden om de juiste maat te checken. De maat van de band begint met een getal van 3 cijfers, vervolgens nog 2 cijfers en de zogenoemde R 2 cijfers. Deze getallen staan voor de breedte-, hoogte- en inch-maten van de respectievelijke band.

Hieronder hebben we een voorbeeld gegeven: hier zie je de getallen 205 / 55 / R16. Naast deze cijfers volgen er nog twee andere maten, namelijk de loadindex (het draagvermogen) en de snelheidsindex. In het voorbeeld worden deze twee  aan 205 / 55 / R16 toegevoegd, namelijk 91V. Overigens moet je er rekening mee houden dat de bandenmaten voor en achter kunnen verschillen.

Wanneer je nieuwe autobanden gaat bestellen, moet je de bandenmaten aanhouden die je op de huidige autobanden gevonden hebt. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe band voldoet aan de juiste load- en snelheidsindex van jouw auto. Wanneer je bij het banden zoeken de juiste maten invoert, moet je de load- en snelheidsindex controleren. Meer informatie hierover vind je op onze informatiepagina over loadindex en snelheidsindex.

Heb je nog vragen over de bandenmaat, loadindex of snelheidsindex? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar 088 255 72 91.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.