Vandaag voor 17:00 uur besteld, montage op locatie binnen 2 werkdagen.

Welke bandenmaat heb ik?


U bent op zoek naar nieuwe banden, maar u weet niet precies welke bandenmaat uw auto heeft of wat al die cijfers op uw band betekenen. Op deze pagina leggen we dat allemaal uit.

Vind uw bandenmaat

De maten van een autoband zijn altijd op de zijkant van de band zelf te vinden. Bekijk dus een van uw huidige autobanden om de juiste maat te checken. De maat van de band begint met een getal 3 cijfers, vervolgens nog eens 2 cijfers en de zogenoemde R 2 cijfers. Deze getallen staan voor de breedte-, hoogte- en inch-maten van de respectievelijke band.

Hieronder hebben we een voorbeeld gegeven: hier zit u de getallen hieronder 205 / 55 / R16. Naast deze cijfers volgen er nog twee andere maten, namelijk de loadindex (het draagvermogen) en de snelheidsindex. In het voorbeeld worden deze twee getallen aan 205 / 55 / R16 toegevoegd, namelijk 91V. Overigens moet men er rekening mee houden dat de bandenmaten voor en achter kunnen verschillen.

mijn bandenmaat

Als u nieuwe autobanden gaat bestellen, moet u de bandenmaten aanhouden die u gevonden hebt. Daarnaast is het belangrijk dat uw band voldoet aan de juiste load- en snelheidsindex van uw auto. Wanneer u bij banden zoeken de juiste maten invoert, moet u de load- en snelheidsindex controleren. Meer informatie hierover vind je op onze informatiepagina over loadindex en snelheidsindex.

Vragen

Heeft u nog vragen over de bandenmaat, loadindex of snelheidsindex? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend het contactformulier in te vullen of bellen naar 088 255 72 91.