• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
 • Bandenwissel thuis of op kantoor
 • De beste prijs voor nieuwe banden

Bandenreparatie

Vul je postcode in

Bandenthuis is een bandenservice die naar je toe komt. Thuis of op je werk. Dat scheelt tijd en geld. Bandenthuis verzorgt naast banden en/of wielenwissels ook bandenreparaties op locaties.

Voordelen bandenreparatie op locatie:

 • Je hoeft niet met je lekke band naar de garage te rijden (veiligheid staat op de 1e plaats)
 • Je hoeft je wagen zonder reservewiel niet te laten afslepen door een mobiliteitsservice
 • Je hoeft niet te wachten in een werkplaats, je kan door met waar je mee bezig bent
 • Je hoeft je band niet te laten voorzien van een noodreparatie, om bij de garage te komen. Hierdoor is de kans dat de noodreparatie je band stuk maakt uitgesloten.

Wat kost het?

De kosten voor één bandenreparatie op locatie bedragen € 50. De prijs is voor 1 band. Dit bedrag kun je na de bandenreparatie pinnen bij de monteur of reeds voldoen bij het plaatsen van de bestelling op de website.

Er zijn twee soorten bandenreparaties:

 1. Een noodreparatie, ofwel een reparatie door middel van een prop. Dit is een soort veter die door de band van buitenaf wordt aangebracht. Deze zal het lek dichten. Dit is een vorm van repareren die Bandenthuis niet uitvoert. Partijen als de ANWB doen dit wel, met de kanttekening dat de bestuurder direct naar de garage moet voor een langdurige reparatie. Dit is een noodreparatie, omdat de band niet wordt gedemonteerd. Schade in de band kan dus niet worden vastgesteld. Bovendien kan een prop losraken en weer lekkage veroorzaken.
 2. Langdurige reparatie, ofwel een reparatie door middel van een paraplu of paddenstoel. Deze reparaties voeren de gespecialiseerde monteurs van Bandenthuis wel op locatie uit. Bij deze reparatiemethode wordt de lekke band gedemonteerd, geïnspecteerd en indien goed bevonden opgeschuurd. Vervolgens wordt de paraplu of paddenstoel wordt gemonteerd, verlijmd en er wordt een manchet geplaatst. Onze monteurs besteden veel aandacht aan het voorbewerken en dichtmaken van de band. Op deze manier kan er op de gerepareerde band gereden worden totdat deze versleten is.

Wanneer kan de band niet worden gerepareerd?

 • Op het moment dat het lek in de zijkant, ofwel de ‘wang’ van de band zit.
 • Op het moment dat er in het verleden binnen 2 cm van het lek al een andere reparatie is gedaan.
 • Op het moment dat er is doorgereden met te lage bandenspanning en bij demontage blijkt dat de binnenkant is verbrand. (dit kun je herkennen aan de zogeheten olifantenhuid)
 • Op het moment dat de band is gevuld met een lekafdichtmiddel (volgeschuimd). In dit geval is de band dermate aangetast dat deze niet meer gerepareerd kan worden.

Blijkt de band niet gerepareerd te kunnen worden? Bandenthuis vervangt de band net zo makkelijk voor je.

Nieuwe banden bestellen