• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bandenthuis onderneemt maatschappelijk verantwoord (MVO). Dat houdt in dat we continu zoeken naar mogelijkheden om met onze bedrijfsvoering zo weinig mogelijk CO2-uitstoot te leveren en dat we bijdragen aan sociale duurzaamheid.

Duurzaamheid


CO2-reductie

Door gebruik te maken van onze Bandenthuis service, besparen klanten een gemiddelde uitstoot van 17,89 kg CO2 per voertuig per jaar. Op het gebied van duurzaamheid ondernemen we dan ook MVO. Dat heeft de volgende redenen:

  • Klanten hoeven geen ritjes van en naar de garage te rijden. In plaats daarvan rijden wij één milieuvriendelijke route, waarbij we thuis of op het werk bij klanten langskomen.
  • We bepalen de meest efficiënte route op basis van adressen die bij elkaar liggen, zodat we een zo laag mogelijk brandstofverbruik en daarmee uitstoot hebben.
  • Met onze Veilig Op Weg service leveren we bandenonderhoud, waardoor banden langer in goede staat blijven en we de band dus optimaal gebruiken. Dat is een stuk duurzamer dan onnodig banden vervangen.

Recycling van banden

De banden die versleten zijn en afgevoerd moeten worden, worden gerecycled. Rubberkorrels uit de banden worden verwerkt tot fijne poeders en granulaten, die hergebruikt worden voor andere producten. Ook wordt het ijzer uit de banden gehaald en geleverd aan ijzersmelterijen.

Zonnepanelen op bandenopslag vestigingen

Bandenthuis is onderdeel van ALLSAFE Mini Opslag, een van de grootste opslagbedrijven van Nederland. ALLSAFE biedt opslag aan particulieren en bedrijven, maar ook bandenopslag voor winter- of zomerbanden. ALLSAFE heeft momenteel 40 opslagvestigingen door heel Nederland. Vanaf 2021 worden er in totaal 41.250 zonnepanelen geplaatst, op 77.000 vierkante meter dak, over verschillende vestigingen. Bovendien wordt er hard aan gewerkt alle vestigingen binnen een aantal jaar CO2-neutraal te laten zijn.

Sociale verantwoordelijkheid


ALLSAFE Care

Als onderdeel van ALLSAFE, zet ook Bandenthuis zich in voor ALLSAFE Care om MVO te ondernemen. ALLSAFE Care is een project van ALLSAFE en Stichting4Life, waarbij kinderen en jongeren in de sloppenwijk Kibera in Nairobi (Kenia) een toekomst wordt geboden. Er zijn al een basis- en middelbare school opgericht in Kibera, waar kinderen onderwijs en maaltijden krijgen. ALLSAFE zet hiervoor verschillende geldinzamelingsacties op. Zo staan er collectehuisjes op de vestigingen en is er de terugkerende Climb4School expeditie: een meerdaagse klim waarbij werknemers en relaties van ALLSAFE geld ophalen voor het goede doel. Met tochten over de Chinese muur, op de Kilimanjaro en twee keer de Mont Blanc, is dit een prachtig en zinvol initiatief waarbij inmiddels al honderdduizenden euro’s zijn opgehaald.

Vitaliteit onder het personeel

Sociale verantwoordelijkheid houdt ook in dat we goed voor ons personeel zorgen. Zo wordt het personeel van Bandenthuis en ALLSAFE voorzien van een sportschoolabonnement en krijgen ze dagelijks gezonde maaltijden. Ook worden er regelmatig sportieve activiteiten georganiseerd. Wij geloven er namelijk in dat een medewerker die fysiek en mentaal fit is, gelukkig is, optimaal presteert en zichzelf kan ontwikkelen.