• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Bandenwissel

Alleen montage op locatie

Bandenthuis is de bandenwissel service die naar je toe komt. Thuis of op je werk. Dat scheelt tijd en geld. Je banden laten wisselen van zomer- naar winterbanden, of juist andersom? Voor een bandenwissel, incl. demontage, balanceren en montage is Bandenthuis de beste keus. Wil je niet wachten? Plan dan direct online een afspraak voor je bandenwissel in.

Waarom is een bandenwissel zo belangrijk?

Iedere autoband heeft een profiel van diepe groeven waardoor de band grip heeft op de weg. In dit profiel zijn in de lengtegroeven slijtage-indicatoren aangebracht die de levensduur van de autoband aangegeven. Deze indicatoren worden zichtbaar bij een profieldiepte van 4 mm bij winterbanden. En waarschuwen daarmee dat de profieldiepte onvoldoende wordt en vervangen moeten worden. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm voor rijgedrag.

Winterbanden, een veilige keuze

Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt, dan zijn winterbanden de beste keuze. Dit komt doordat het rubber van winterbanden is afgestemd op winterse temperaturen. Het rubber is zachter en flexibeler dan en zomerband. Hierdoor heb je meer grip op het wegdek en een kortere remweg. Daarnaast bevat het profiel van winterbanden lamellen. Dit zorgt voor een goede grip op een nat en/of winters wegdek, zodat je meer controle hebt over het voertuig.

De winterwissel:

  • Oktober / November: tijd voor winterbanden
  • Profieldiepte onder de 4 mm? Tijd voor nieuwe winterbanden.
  • Slijtage, uitdroging of beschadiging van je banden? Tijd voor nieuwe winterbanden.

De zomerwissel:

  • Maart/April: tijd voor zomerbanden
  • Profieldiepte onder de 2 mm? Tijd voor nieuwe zomerbanden.
  • Slijtage, uitdroging of beschadiging van je banden? Tijd voor nieuwe zomerbanden.

Wat kost het?

Een volledige wielwissel (4 wielen) op locatie leveren wij al vanaf € 59 en een volledige bandenwissel al vanaf € 105. Dit bedrag kun je na het wisselen pinnen bij de monteur of reeds voldoen bij het plaatsen van de bestelling op de website.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

  • Banden wisselen duurt gemiddeld één uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden en het vervangen van de ventielen. Onze monteur wisselt de banden op locatie. Thuis of op je werk.
  • Een wielenwissel op locatie duurt gemiddeld 20 minuten.

Geen ruimte voor de gewisselde banden?

Bandenthuis slaat jouw banden veilig, verzekerd en voordelig op. Onze monteurs regelen de bandenwissel en bandenopslag in één keer. Wel zo makkelijk. Bandenthuis is onderdeel van de ALLSAFE Group. Met ALLSAFE Mini Opslag vestigingen in Nederland liggen jouw banden altijd in de buurt. De banden worden verzekerd, verwarmd en geconditioneerd opgeslagen. Ideale omstandigheden. De kosten voor bandenopslag bedragen € 40 per wisselseizoen (6 maanden).