• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Banden wisselen, het is vaker nodig dan je denkt!

De banden onder een auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Hierdoor verslechtert niet alleen de levensduur van de band, maar ook de veiligheid van de medepassagiers wordt gewaarborgd. Daarom adviseren wij je om je banden tijdig te wisselen.

Bandenwissel plannen?

Ga veilig de weg op!

Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals een abrupte “nood” stop of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden bovendien minder controle en grip op het wegdek. Vooral op natte ondergronden zal de achterkant van je auto sneller wegschuiven dan de voorkant van jouw auto. Door de minder verbruikte banden op de achteras van de auto te monteren zal de kans op controleverlies tijdens het rijden verminderd worden.

Wanneer is het verstandig banden te wisselen?

Vaak wordt de vuistregel gehanteerd om de banden na 10.000 km te roteren.

Aanleidingen hiervoor kunnen zijn:

  • Hoge snelheid, zware belading, lange afstand: als je vaak snel en lange afstanden rijdt, of de auto is zwaar beladen, kan het door de extra belasting beter zijn om de banden wat vaker te roteren.
  • Ongelijkmatige slijtage: wissel de banden zo snel mogelijk als je ongelijkmatige slijtage vaststelt.
  • Zoemend geluid: als de banden een zoemend geluid maken wanneer je op een effen weg rijdt, kan het tijd zijn om ze te roteren.

De wettelijke minimale profieldiepte voor alle zomerbanden, winterbanden en all-season banden ligt binnen de EU op 1,6 millimeter. Of jouw banden voldoen aan deze norm is overigens zelf heel eenvoudig te checken met een muntstuk. Plaats deze in een van de inkepingen van jouw autoband en kijk of er een stukje van de rand van het muntstuk nog zichtbaar is. Is dit het geval? Dan is het noodzakelijk een bandenwissel uit te voeren.

Tip, wissel je zomerbanden tijdig voor winterbanden

Het hele jaar door goed en veilig rijden is natuurlijk een must voor iedere chauffeur. Roteer daarom jouw autobanden met het seizoen mee. Er is namelijk een groot verschil tussen zomer- en winterbanden. Wanneer de buiten temperatuur onder de 7 graden zakt is het veiliger om te rijden met winterbanden. Ook in Nederland waar niet zo heel vaak sneeuw en ijs ligt is het noodzakelijk de autobanden vaker te wisselen dan vaak gedacht wordt. Wissel je winterbanden overigens wel weer terug in het voorjaar voor een setje zomerbanden. Het zachte rubber van de winterbanden slijt namelijk sneller bij warm weer.

Winterbanden bestellen?

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar 088 255 72 91.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.