• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Ventiel autoband

Een autoband ventiel zorgt voor de juiste druk in je autoband en is gemonteerd in de velg. Door veroudering, uitdroging of een beschadiging kan bij jouw autoband ventiel een lek ontstaan. De autoband blijft daardoor niet op spanning en zorgt voor meer brandstofverbruik en slijtage.

Problemen met autoband ventiel

Je ziet het als de auto heeft stilgestaan: één van de banden ligt iets ‘vlakker’ op de weg. Na het oppompen van de band blijft dit probleem zich voordoen. Er ontsnapt lucht uit de autoband en de band blijft niet op spanning. Het autoband ventiel is vaak de oorzaak van dit spanningsverlies. Ook kan het gebeuren dat je bij het controleren van de bandenspanning het oude ventiel beschadigd waardoor er continue lucht ontsnapt. Door deze problemen is de bandenspanning niet optimaal, dit zorgt voor hoger brandstofverbruik en snellere slijtage van je autobanden. Vaak wordt bij het vervangen van een autoband het ventiel vergeten. Je rijdt dan wel met nieuwe banden, maar met een ventiel wat al enige jaren zijn belangrijke werk doet.

Bij Bandenthuis.nl vervangen wij daarom bij een bandenwissel ook het autoband ventiel. Het is slechts een klein onderdeel van je auto, maar zorgt voor een optimale wegligging. En daarmee voor jouw veiligheid op de weg. Is je auto toe aan nieuwe banden? Wij plaatsen bij het vervangen van jouw autobanden meestal ook nieuwe ventielen.

Laat je banden vervangen door onze professionals. Klik hier om te bestellen. Zo ga je veilig de weg op. Heb je nog vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij helpen je graag verder! Of bel naar 088 2557 291.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.