Vandaag voor 17:00 uur besteld, montage op locatie binnen 2 werkdagen.

Oude banden inleveren


Jaarlijks worden wereldwijd miljoenen autobanden geproduceerd voor nieuw gebruik. Dat betekent dat er jaarlijks ook miljoenen oude banden bij het afval terechtkomen. Hoe werkt het inleveren van oude banden?

Waar kan ik mijn oude banden inleveren?

Banden (met of zonder velg) mogen niet bij het huisvuil of grofvuil. Banden zijn recyclebaar; het storten van banden is wettelijk verboden. Uw oude banden inleveren kan op verschillende manieren:

  1. Inleveren bij een garage of bandenservicebedrijf
  2. Inleveren bij het milieudepot of milieustation van de gemeente  
  3. Direct bij vervanging mee laten nemen door Bandenthuis.nl

Banden inleveren bij aankoop nieuwe banden

Koopt u nieuwe banden? Dan kunt u uw oude banden inleveren bij de leverancier van uw nieuwe banden. De leveranciers zijn verplicht om uw oude banden aan te nemen. Daarvoor betaalt u niet direct extra kosten, maar in de prijs voor de nieuwe banden zijn de kosten voor afvalverwijdering doorberekend.

Meer oude banden inleveren?

Banden inleveren zonder aankoop van nieuwe banden? Of  meer oude banden inleveren dan dat u koopt? Dat kan ook bij een garage of bandenservicebedrijf, mogelijk wel tegen extra kosten.

Banden inleveren bij uw gemeente

Iedere gemeente in Nederland heeft een milieudepot of milieustation waar gebruikte banden worden ingenomen. U dient de banden in te leveren zonder velgen en vrij van afval zoals grond. Iedere gemeente heeft eigen regels, bijvoorbeeld voor het maximum aantal banden dat u mag inleveren. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente

Inzameling gebruikte autobanden

In Nederland is de RecyBEM de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van gebruikte banden. Voor iedere nieuwe band wordt een oude band ingezameld, met als doel een schoner milieu. Het grootste deel van de oude banden wordt hergebruikt of gerecycled en verwerkt in andere toepassingen. De RecyBEM organiseert het ophalen van banden bij inzameladressen, zoals bij autogarages en gemeenten.