• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Oude banden inleveren

Jaarlijks worden er wereldwijd miljoenen autobanden geproduceerd voor nieuw gebruik. Dat betekent dat er jaarlijks ook miljoenen oude banden bij het afval terechtkomen. Hoe werkt het inleveren van oude banden?

Waar kan ik mijn oude banden inleveren?

Banden (met of zonder velg) mogen niet bij het huisvuil of grofvuil worden gezet. Banden zijn recyclebaar; het storten van banden is wettelijk verboden. Je oude banden inleveren kan op verschillende manieren:

  1. Inleveren bij een garage of bandenservicebedrijf;
  2. Inleveren bij het milieudepot of milieustation van de gemeente;
  3. Direct bij vervanging mee laten nemen door Bandenthuis.nl.

Banden inleveren bij aankoop nieuwe banden

Koop je nieuwe banden? Dan kun je jouw oude banden inleveren bij de leverancier van nieuwe banden. Deze leveranciers zijn verplicht om jouw oude banden aan te nemen. Daarvoor betaal je niet direct extra kosten. In de prijs voor de nieuwe banden zijn de kosten voor afvalverwijdering namelijk al meegenomen.

Meer oude banden inleveren?

Banden inleveren zonder aankoop van nieuwe banden? Of meer oude banden inleveren dan dat je koopt? Dat kan ook bij een garage of bandenservicebedrijf, mogelijk wel tegen extra kosten.

Banden inleveren bij de gemeente

Iedere gemeente in Nederland heeft een milieudepot of milieustation waar gebruikte banden worden ingenomen. Je dient de banden in te leveren zonder velgen en vrij van afval. Iedere gemeente heeft eigen regels, bijv. voor het maximum aantal banden dat je mag inleveren. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente waarin je woont.

Inzameling gebruikte autobanden

In Nederland is de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van gebruikte banden de RecyBEM. Voor iedere nieuwe band wordt een oude band ingezameld, met als doel een schoner milieu. Het grootste deel van de oude banden wordt hergebruikt of gerecycled en verwerkt in andere toepassingen. De RecyBEM organiseert het ophalen van banden bij inzameladressen, zoals bij autogarages en gemeenten.

Heb je nog vragen over het inleveren van oude banden? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar 088 -2557 291.

 

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.