• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Banden uitbalanceren of banden uitlijnen?

Banden uitbalanceren of uitlijnen? Deze termen worden regelmatig door elkaar gehaald terwijl het twee heel verschillende werkzaamheden zijn. Wij leggen het graag even aan je uit!

Het (uit) balanceren van autobanden

Bij het monteren van nieuwe banden wordt er om de velg een nieuwe autoband gelegd. De combinatie velg-autoband is weer als nieuw maar ligt nog niet optimaal op de weg. In een nieuwe band zit namelijk altijd wat onbalans. De combinatie van een band op een velg moet daarom altijd gebalanceerd worden wanneer deze wordt gemonteerd.

Wanneer de band niet van de velg is geweest, is hij nog steeds goed gebalanceerd. Bij een wielenwissel hoeft er daarom niet gebalanceerd te worden. Om de disbalans op te heffen wordt het wiel met de nieuwe autoband op een uitbalanceer apparaat geplaatst en op toeren gebracht. Onze professionals plaatsen aan de hand van deze informatie kleine stukjes lood op de velg waardoor de autoband gebalanceerd wordt. Het resultaat is een optimale wegligging met normale slijtage van de autobanden en geen trilling in het stuur of in je auto.

Autobanden uitlijnen

Het uitlijnen van autobanden is het aanpassen van de voorwielophanging aan het chassis van de auto. In deze ophanging zitten diverse verstelpunten. Het afstellen van de ophanging ten opzichte van de auto zorgt ervoor dat de wielen optimaal onder de auto staan. Hiervoor wordt de auto op een ‘brug’ geplaatst.

Het uitlijnen van de auto en banden wordt vaak na een aanrijding gedaan of wanneer je een stoeprand te hard hebt geraakt. De banden komen dan scheef onder de auto te staan, waardoor de banden verkeerd slijten. Je ziet dan dat de band op bepaalde plekken enorm is versleten. Ook merk je dit als je auto scheef trekt, het sturen opeens zwaar gaat of wanneer je plotseling meer brandstof verbruikt.

Samengevat:

Je laat je banden balanceren wanneer je nieuwe banden om je velg heen zet zodat de band goed op je velg zit. Je laat je banden uitlijnen wanneer je een van bovenstaande gebreken opmerkt, maar sowieso altijd wanneer je een aanrijding hebt gehad.

Vragen?

Een uitgelijnde auto met uitgebalanceerde autobanden van Bandenthuis.nl is de garantie voor een perfecte wegligging. Je gaat veilig de weg op na het uitbalanceren door onze professionals! Wanneer je daarnaast kiest voor nieuwe autobanden, balanceert Bandenthuis ze gratis voor je, makkelijk toch!?

Heb je nog vragen over het uitlijnen of balanceren van autobanden? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen.

Banden balanceren of banden uitlijnen

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.