• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Autobanden prijzen, waar komt het verschil vandaan?

Het zal je vast al opgevallen zijn, de prijzen van autobanden kunnen nogal uiteen lopen. Op deze pagina leggen wij uit wat de oorzaken zijn van deze veel voorkomende prijsverschillen.

Autobanden kopen

Prijs – kwaliteitverhouding autobanden

Het prijsverschil tussen de diverse autobanden zit voornamelijk in de kwaliteit. Autobanden worden onderverdeeld in A-merken en respectievelijk B-merken. A-merk autobanden (ook wel premium autobanden genoemd) als Michelin, Pirelli en Continental zorgen voor meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze banden genieten doorgaans een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en zijn ten opzichte van een B-merk band minder gevoelig voor slijtage. Het feit is wel dat wanneer je kiest voor een A-merk autoband hier een ander prijskaartje aan hangt. Deze zijn gewoon weg duurder.

Bekijk eens wat bandentests

De meeste auto’s moeten vandaag de dag beschikken over banden die hoge snelheden aankunnen. We rijden niet alleen steeds vaker langere afstanden, we gaan ook steeds vaker de grens over naar bijv. Duitsland. In deze landen liggen de maximumsnelheden hoger dan in Nederland. Kwaliteit en veiligheid zijn daarom steeds belangrijker geworden in de eisen van de klant. Daarom zijn er diverse bandentesten in het leven geroepen om de consument van informatie te voorzien en te helpen in haar keuze.

De verschillende testen (o.a. ANWB, Consumentenbond) zoomen in op de verschillen in o.a. performance tussen de diverse bandenmerken. Grote namen als Continental, Michellin en Vredestein komen vaak beter uit de test dan andere aanbieders. Wanneer autobanden op bepaalde punten uitblinken of slecht scoren is dit terug te zien in de prijs van de desbetreffende band. Deze testen zijn dan ook vaak een goede graadmeter voor de prijs-kwaliteit verhouding van de autoband.

Vergelijk verschillende prijzen en bijkomende kosten!

Om een juiste aankoop te doen raden wij je aan om de diverse aanbieders, in een bandencentra of online, goed met elkaar te vergelijken. Als je autobanden gaat kopen op internet dan is het zeker verstandig in de gaten te houden wat je betaalt per band, wat de montage kost, en of er mogelijke verzendkosten bij komen. Kortom, laat je goed informeren en vergelijk de prijzen van autobanden bij diverse aanbieders. In de meeste gevallen zal bandenthuis.nl als voordeligste uit de bus komen!

Heb je nog vragen over de verschillende prijzen van autobanden? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contacformulier in te vullen of te bellen naar 088 255 72 91.

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder. Vul onderstaand contactformulier in of bel naar 088 – 255 72 91. We leggen graag uit welke autobanden het best bij jouw auto en rijgedrag passen.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.