• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Autobanden opslaan, wees goed voorbereid!

Met het veranderlijke weer in Nederland komt ook de noodzaak je autobanden te verwisselen. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid zijn of haar autobanden op te laten slaan in een loods of autogarage. Je autobanden thuis opslaan biedt dan vaak ook een goede oplossing. Was je dit van plan, maar weet je niet waarop te letten of welke mogelijkheden er zijn? Wij zetten alle mogelijkheden en tips met betrekking tot het opslaan van je autobanden voor je op een rij.

Begin met een inspectie en schoonmaakbeurt!

Voordat je ervoor kiest jouw zomer- of winterbanden op te gaan slaan in je garage, kelder of zolder is het zaak de banden goed schoon te maken. Dit kun je in principe gewoon doen met lauw water gemengd met milde zeep. Uiteraard kun je ook de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen gebruiken, let wel op dat je niet teveel zeep gebruikt. Overmatig zeep gebruik kan zorgen voor een uitdroging van je band.

Na het reinigen van je winter- of zomerbanden is het aan te bevelen om ook een inspectie uit te voeren. De banden zijn dan immers toch van je auto af en nog niet opgeborgen. Bekijk en controleer het rubber en profiel van de band op scheuren of slijtage. Is het profiel nagenoeg weggesleten? Dan kun je het volgende seizoen beter met een nieuwe bandenset beginnen. Haal eventuele kleine kiezels en steentjes tussen het profiel weg met bij voorkeur een platte schroevendraaier. Controleer als laatste de bandenspanning en zorg dat je hierbij de aanbevolen bandenspanning hanteert.

Welke opslagmethodes zijn er?

1. Banden opslaan op een verrijdbare velgenboom
Een verrijdbare velgenboom of bandenstandaard met wielen, is een veilige manier voor banden opslag thuis. Je stapelt de banden op, maar ze raken elkaar niet. Dit komt doordat de individuele banden leunen op tussenstukjes. Deze velgenstandaard is hiermee ideaal voor de opslag van banden met velg. Een verrijdbare velgenboom is uitgerust met sterke wielen waarmee je de velgenboom met gemak kan verplaatsen in je ruimte. Essentieel hier is wel om de velgenboom niet te zwaar te beladen. Bij teveel gewicht op de bandenstandaard kan hij namelijk om vallen en breken. Om dit volledig te voorkomen kun je ook kiezen voor een hangbaar bandenrek. Een goede velgenboom koop je al voor € 39,99 op www.goedkopevelgenboom.nl.

2. Banden opslaan op een bandenrek
Een bandenrek, ook wel bandenstelling genoemd, is een handige methode om je banden thuis op te slaan. Door de bandenstelling aan de muur van je schuur of kelder te monteren kun je de banden boven de grond hangen. Ideaal als je beperkte ruimte tot je beschikking hebt. Tevens zijn je banden op deze manier beschermt tegen rondslingerend vuil en/of mogelijke ongedierte.

3. Je autobanden opslaan in bandenhoezen
Het voornaamste doel van bandenhoezen is het eenvoudig kunnen vervoeren van autobanden. Door de vaak aanwezige handvatten zijn je banden makkelijk te vervoeren. Ideaal wanneer je ze naar de garage wilt brengen op het moment van de bandenwissel en uitlijning. Bovendien dienen bandenhoezen ter bescherming tegen invloeden als rondslingerend vuil en ongedierte.

4. Je autobanden opslaan bij Bandenthuis
Thuis geen plaats om jouw banden op te slaan? Of je hebt liever dat professionals letten op de conditie van jouw banden? Geen probleem, Bandenthuis slaat jouw banden graag op. In een ALLSAFE vestiging bij jou in de buurt plaatsen we netjes jouw banden in de opslag. Met 36 vestigingen door heel Nederland is er altijd een vestiging bij jou in de buurt, zo heb je altijd snel je banden bij de hand als je weer gaat wisselen.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen of bellen naar 088 255 72 91.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.