• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Autobanden plakken, waar moet ik op letten?

Je autoband plakken brengt risico’s met zich mee, ook als de bandenreparatie zorgvuldig en deskundig is uitgevoerd. De autoband is na reparatie op het oog wel weer in orde, maar bestaat niet meer uit één gedeelte. Factoren als snelheid, wrijvingswarmte en wegligging hebben hierdoor een heel ander effect op de banden.

Autobanden repareren met een prop

De band wordt bij deze methode van buitenaf hersteld door het bestaande gat te reinigen en er vervolgens een rubberen “plakstrip” over aan te leggen. Door deze plakstrip vervolgens met een steekgereedschap in het lek te duwen, vandaar de term prop, wordt het lek gedicht. De uiteinden van de prop die buiten de band uitsteken worden vervolgens afgeknipt en dan is de band geplakt. Dit is de meeste goedkope en snelle manier om je autobanden te laten plakken. Het plakken van een autoband volgens de prop-methode mag alleen worden uitgevoerd op het loopvlak van de band en alleen als de beschadiging niet groter is dan 6 mm. De prop kan tijdens het rijden, door het bewegen van de autoband mogelijk losraken.

Autoband reparatie volgens de paddenstoel of paraplumethode

Voor een duurzamere reparatie wordt soms ook de paddenstoel-methode gebruikt. Ook wel paraplu-methode genoemd. Met deze reparatiemanier wordt het voorwerp dat de schade heeft veroorzaakt verwijderd. Vervolgens wordt er in het gat geboord waarna men een soort paddenstoel aanbrengt in de band. Het betreft dus een reparatiemanier die van binnenuit plaatsvindt. Anders dan bijv. bij de propmethode, waarbij de band vanaf de buitenkant hersteld wordt.

Het voordeel van de paddenstoel-methode ten opzichte van de prop-methode is dat de paddenstoel flexibeler is en daardoor mee beweegt met de band. Deze methode is echter lastiger uit te voeren door de monteur en daardoor vaak iets duurder. Bij deze methode worden zowel de buiten- als de binnenkant van de band gecontroleerd op schade. Dit is bij de prop-methode niet het geval.

Banden repareren of vervangen

Toe aan nieuwe banden? Wil je geen risico lopen om met een lekke band langs de kant van de weg te staan? Laat je autobanden vervangen door run flat banden. Je kunt via ons speciale keuzemenu run flat banden kiezen waarmee je ca. 100 kilometer kunt doorrijden na een lekke band. Zo kom je in ieder geval veilig thuis.

Wij staan met ons professionele team klaar om jouw autoband te repareren of te vervangen. Met de banden van Bandenthuis.nl maak je zorgeloos veilige kilometers!

Heb je nog vragen over het plakken van autobanden? Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen naar 088 – 255 72 91.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.