Vandaag voor 17:00 uur besteld, montage op locatie binnen 2 werkdagen.

Michelin CrossClimate


De baanbrekende Michelin CrossClimate werd op 2 maart 2015 gepresenteerd door de topman van Michelin. Met deze Michelin CrossClimate rij je heel het jaar door, van de zonnigste tot de meest besneeuwde dagen, zonder concessies te moeten doen op het rijdynamiek van de auto. “Veilig in iedere weersomstandigheid dankzij de unieke fusie van zomer- en wintertechnologieën”.

Voor wie is de Michelin CrossClimate geschikt?

Met de CrossClimate richt Michelin zich voornamelijk op automobilisten die het gehele jaar op zomerbanden of winterbanden rijden, omdat zij niet ieder seizoen de banden willen wisselen. 
De Michelin CrossClimate is een goede keuze als:
1. Je nu het gehele jaar op zomerbanden of winterbanden rijdt, omdat je niet ieder seizoen je banden wilt wisselen.
2. Je geen zorgen wilt maken om je autobanden bij zowel zomerse, winterse als regenachtige weersomstandigheden.
3. Je momenteel op all-season banden rijdt. In dit geval is de Michelin CrossClimate een bijzonder geschikt alternatief.

Welke testresultaten heeft de CrossClimate laten zien?

Naast de gebruikelijke bandentesten liet Michelin de CrossClimate nog drie extra testen doorstaan met een Volkswagen Golf, om zo de banden te testen in diverse omstandigheden. De eerste keer met All Seasonbanden van concurrent Goodyear, daarna met de nieuwe CrossClimate banden van Michelin. De 3 extra testen bestonden uit een remtest, een griptest op een rotonde en respectievelijk een hellingtest op een sneeuwvlakte. 
Het eerst verschil tussen de 2 banden bleek bij de remtest. De CrossClimate beschikte over een ietwat kortere remweg tegenover de All Season band. Elke gewonnen centimeter is natuurlijk een belangrijke centimeter als je in een gevaarlijke situatie terecht komt natuurlijk!

De griptest op de, met water besprenkelde, rotonde zorgde voor meer spektakel. Vanaf 34 km/u haakte de banden van Goodyear af en kreeg de bestuurder plots last van overstuur (uitbreken van de achterkant). De CrossClimate gaf op de rotonde geen problemen tot zo’n 38 km/u. Boven deze snelheid onstond er een lichte vorm van onderstuur, waarbij de voorkant van de auto wegschoof.

 Zowel de All Season als de CrossClimate banden loodsten tijdens de hellingtest op een sneeuwvlakte de auto zonder problemen naar boven. Bij de CrossClimate ging het echter een stuk gemakkelijker en hoefde men minder secuur om te gaan met het gaspedaal.

Wanneer krijg je hier keurmerk “winterband”?

Buiten dat de band zeer goed remt op droog en nat wegdek, is de band goedgekeurd als winterband en daarbij voorzien van de 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake) classificatie. Met het verkrijgen van dit “sneeuwvloksymbool” is de CrossClimate geschikt voor winterse omstandigheden als ijzel en sneeuw. De CrossClimate is hiermee officieel goedgekeurd als winterband in onder andere Duitsland (waar winterbanden verplicht zijn) en de rest van Europa. De CrossClimate combineert hiermee het beste van een zomerband met het beste van een winterband. 

Prijs Michelin CrossClimate

Michelin belooft dat de duurzaamheid op een gelijke hoogte ligt van hun Energy Saver ecoband. Qua betaalbaarheid moet er gerekend worden op een prijs tussen een zomer en winterband.Velgen met een 18-duims maat en hoger kan je spijtig genoeg nog niet uitrusten met de band. Al werkt Michelin hier momenteel hard aan.
Zónder in te leveren op zomerse of winterse specialiteiten is de Michelin Cross Climate de perfecte en betaalbare all-season band, geschikt voor zomer én winter!
 
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!  en of bellen naar 088 255 72 91.

Voordelen BandenThuis


  • 1 jaar garantie op de montage
  • Van voordelige Budget band tot A-merk band
  • Scherpste prijzen van Nederland
  • Wij nemen je oude banden mee
  • Achteraf betalen per PIN


Klanten beoordelen ons met een:


Like ons op Facebook