• Snel en gemakkelijk van banden wisselen
  • Bandenwissel thuis of op kantoor
  • De beste prijs voor nieuwe banden

Autobanden kopen? Waar moet je op letten?

Je kan voordelig autobanden kopen bij Bandenthuis. Wij hebben een groot aanbod autobanden van bandenmerken als Goodyear, Continental en Vredestein. Zo leveren we alle A-merken en hebben we ook een ruim aanbod in prijs/kwaliteit en budget banden. Op onze website kan je gemakkelijk de gewenste bandenmaat invoeren om vervolgens direct onze bandenprijzen te zien. Je kunt ervoor kiezen om de banden te laten bezorgen, zelf af te halen op één van onze afhaalpunten of gebruik te maken van onze bandenservice op locatie. Onze bandenmonteur komt dan met de nieuwe banden naar je toe om direct de montage uit te voeren. Thuis, onderweg of op je werk.

Autobanden kopen?

Eenvoudig de juiste autoband vinden

Winterbanden, zomerbanden of all-season banden kopen op Bandenthuis is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het zoeken naar nieuwe banden begint door te kijken welke bandenmaat je nu onder de auto hebt. De bandenmaat staat op de zijkant van je huidige banden. Deze bandenmaat voer je vervolgens in op onze bandenpagina. Hier kun je ook meteen aangeven of je op zoek bent naar zomer-, winter- of all-season banden.

Op basis van deze criteria tonen wij alle beschikbare banden. Door gebruik te maken van onze filters kun je de selectie verder aanpassen. Zo kun je filteren op prijs, brandstof gebruik, geluidsniveau en bandenmerk. Op het moment dat je de juiste banden gevonden hebt voeg je deze toe aan je winkelmandje om je bestelling af te ronden. Mocht je er niet helemaal uit komen neem dan contact op met onze klantenservice op 088 – 255 72 91.

Zomerbanden kopen

Bij een temperatuur van 7 graden of hoger rijd je het veiligst op zomerbanden. Zomerbanden hebben namelijk minder inkepingen (lamellen) in het profiel. Hierdoor blijft de band harder. Dit zorgt bij warmer weer voor een kortere remweg.

Wil je nieuwe autobanden kopen bij warmer weer? Maak de veiligste keuze door op onze bandenpagina het filter op zomerbanden te zetten. Wij tonen dan alle zomerbanden die voldoen aan de gewenste bandenmaat. Onze monteur komt je nieuwe zomerbanden desgewenst op locatie monteren. Geef door waar je bent en wij regelen de rest. Dat scheelt niet alleen vieze handen, maar ook tijd die je anders bij de garage zit te wachten. Kan je net zo goed even lekker in het zonnetje zitten!

Winterbanden kopen

In het profiel van winterbanden zitten meer dwars en zigzag geplaatste lamellen. Dit zorgt voor de beste grip en slijtvastheid bij kouder weer. Ben je op zoek naar nieuwe banden in een periode waar de temperatuur vaak lager is dan 7 graden? Kies dan voor winterbanden. Onder de 7 graden is de remafstand met winterbanden aanzienlijk korter. Zo sta je met een snelheid van 100km per uur 4 meter eerder stil met winterbanden dan met zomerbanden.

Met sneeuw is de remweg zelfs meer dan de helft korter met winterbanden bij een snelheid van 50 km per uur. Je staat dan 28 meter eerder stil. Op onze bandenpagina kun je bij seizoen aangeven dat je op zoek bent naar winterbanden. Klik hier om naar de bandenpagina te gaan.

All Season banden

Op het moment dat je niet veel rijdt en niet met de auto op wintersport gaat, kun je All Season banden overwegen. All Season banden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegdek aan. Echter bij winterweer of zomerse temperaturen zijn All Season banden niet optimaal en raden wij aan te kiezen voor winter- of zomerbanden.

autobanden kopen

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit bij het vinden van de juiste banden? Wij helpen je graag verder. Vul onderstaand contactformulier in of bel naar 088 – 255 72 91. We leggen graag uit welke autobanden het best bij jouw auto en rijgedrag passen.

Contact Formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.